Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

tenkdomacas

8. 1. 2012 20:18
To mám tedy kliku

Má dcera se rozvedla a naštěstí tam není žádný problém.Oba dva pracují, ale otec dítěte toho má prostě víc a to někdy nepravidelně. Takže, když může, tak se o dítě stará on (asi tak dvakrát týdně).Rozvedli se v pohodě,ona mu stále říká Bohoušku a on jí Danuško.To píši jen proto, že ne všude je to na kordy.

1 0
možnosti

astrudina

8. 1. 2012 16:39
ale kde je zájem dítěte?

Rodiče se rozvedou a trestají jeden druhého, přes dítě!

Podle mne dítě potřebuje jistotu, domov, své místo - a teď bude kvůli dvěma dospělým trávit roky na cestách, nikde doma, nikde nespočine - jeden týden u otce, druhý u matky. A když se tito dva nemohli dohodnout před rozvodem, jak se budou dohadovat teď? A co škola, co zájmové kroužky? A co kamarádi v okolí? Kam si dítě bude chodit hrát a s kým?

Sama jen přihlížím, tento problém neřeším a žádné rodiny s tímto problémem mě neovlivňují. Ale vidím za tím zase především sobecké zájmy rodičů a vyřizování účtů.

Na stránce: http://www.jedendomov.cz/

se můžete podívat na již realizované případy střídavky, kde to tak nějak nevyšlo.

3 0
možnosti

bila pani

8. 1. 2012 17:11
Re: ale kde je zájem dítěte?

Na stránce jedendomov naštěstí už ten nejhorší příběh dopadl šťastně. V minulých dnech byla střídavá péče zrušena a dítě se může učit začít znovu žít, už si totiž nepamatuje, jak normální život vypadá.

jINak, máte úplnou pravdu.

1 0
možnosti

bila pani

8. 1. 2012 15:07
Zdůvodnění rozsudku

I v dnešní době mají soudy povinnost VŽDY odůvodňovat svoje rozhodnutí, tedy pokud jeden rodič žádá střídavou péči, v rozsudku musí být zdůvodněno, proč soud o střídavé péči rozhodl nebo nerozhodl. Kdyby soud svoje rozhodnutí neodůvodnil, bylo by nepřezkoumatelné a v případě, že by jeden rodič se odvolal, rozsudek by musel být zrušen. Argumentovat tedy povinností soudů rozsudky odůvodňovat, je nesmysl.

Třeba sem přijde ještě nějaký právník a doplní mě.;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1104x
Kapr Miroslav - mfk@volny.cz

Podruhé ženatý (jedno dítě vlastní,
druhé a třetí adoptované) a tudíž
velice znalý českého ,,opatrovnického,,
systému.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky